Om oss

Hasselbacken, med sina anor från 1700-talet, är en pärla i Stockholms krog- och besöksnäring. Idag är Hasselbacken en symbol för svensk tradition och gästfrihet, och lockar besökare från när och fjärran.

Historia

Namnet ”Hasselbacken” etablerades under 1760-talet, och blev ett begrepp inom Stockholms krognäring. Konditorn Jacob Wilhelm “Hasselbackskungen” Davidson öppnade "Restaurang Hasselbacken" år 1853, som genast blev känd för sin goda mat, punschångor och livliga sång. Trots att byggnaden brann ned 1923 (för sjunde gången) och återuppbyggdes två år senare, har dess charm och atmosfär bevarats.

1992 förvandlades Hasselbacken till en destination som erbjuder hotell, konferens och restaurang. Under 2020 genomgick Hasselbacken en renovering av restaurang, lobby, reception och konferensrum - ett steg i att återskapa Hasselbacken till sin forna glans.

En världskänd potatis

Under åren har Hasselbacken också haft andra ändamål, som en restaurangskola mellan 1947 och 1969, där den berömda Hasselbackspotatisen skapades 1953 av kockeleven Leif Elisson. Hasselbackspotatisen är älskad av många, och hos oss kan du alltid beställa in Hasselbackspotatis!

Hitta hit

Från Stockholms Centralstation
Till fots: Ca. 40 min
Cykel: Ca. 14 min
Spårvagn: Ca. 15 min
Taxi: Ca. 10 min

Hasselbacken har inte en privat parkering. Parkeringsplatser tillhandahålls av Aimo Park, både under och utanför hotellet. Pris per dygn är 360kr. Två laddstationer för elbil finns i garaget. Det går inte att förboka platser.

Mellan 20 april – 15 september 2024 stängs infarten till Djurgården för bilar utan tillstånd, var beredd på att du kan behöva uppvisa bokningsbekräftelse vid inpassering.

En del av Cirkus Venues

2019 blev Hasselbacken en del av Pop House Sweden. 2022 samlades flera anläggningar på Djurgården under det självständiga bolaget Cirkus Venues. Med en vision att bli en ledande nöjesdestination inkluderar gruppen Hasselbacken, Cirkus Arena & Restaurang, Backstage Hotel, Pop Story, Konsthallen och Gasometer.

Beläget i Stockholms Central Park

Erbjudanden och nyheter till din inkorg

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.